Milieubox 'flitst' snelheidsduivels in Breda

25 juli 2017 om 13:49
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Inwoners van Helmond lopen de grootste kans geflitst te worden.
Omroep Brabant
Foto: Erald van der Aa
1/3 Milieubox 'flitst' snelheidsduivels in Breda
Wat doe je als auto's dagelijks door je straat scheuren en je hebt toevallig nog een oude milieubox in de schuur staan? Precies, dan maak je gewoon je eigen flitskast.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door
Robert te Veele

Bewoners van de Doctor Batenburglaan in Breda vinden dat het verkeer zich wel wat beter aan de snelheid kan houden. "'s Ochtend en 's avonds in de spits wordt er hard gereden. Maar ook in het weekend, als recreanten richting het bos of de Galderse Meren gaan wordt er hier gescheurd", legt Corry van Ginneke uit.

Verf
Corry schilderde samen met haar man en de buren een milieubox zilvergrijs en maakte er een lampje in vast. Met wat blikken blauwe en oranje verf is de bekende striping op de home-made flitskast aangebracht. "We hebben op internet opgezocht welke kleuren het moesten zijn. Hij moet natuurlijk wel echt lijken."

En met succes, laten de buurtbewoners weten. Want hoewel er geen boetes worden uitgeschreven, gaan automobilisten toch voor de nepflitskast op de rem. "Toen ik hem voor het eerst zag dacht ik dat hij echt was. Maar ik ben hem van dichtbij gaan bekijken, en dan zie je wel dat hij nep is", vertelt een man die dagelijks langs de 'flitspaal' rijdt. "Als er inderdaad zo hard gereden wordt, hebben de bewoners hier groot gelijk dat ze het op deze manier oplossen", zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...