Muizenplaag teistert Jumbo Steenbergen, supermarkt op last van NVWA dicht - Omroep Brabant
Video

Muizenplaag teistert Jumbo Steenbergen, supermarkt op last van NVWA dicht

26 juli 2017 om 19:38 • Aangepast 20 november 2020 om 23:20
nl
Wachten op privacy instellingen...
De Jumbo Supermarkt aan het Floraplein in Steenbergen kampt met een muizenplaag en is voorlopig op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De winkel wordt momenteel helemaal leeggehaald zodat een gespecialiseerd bedrijf de muizen woensdagavond kan verdelgen. Producten die door de muizen zijn aangevreten of waarvan het vermoeden bestaat dat ze zijn besmet, worden vernietigd.

Wachten op privacy instellingen...


Scheuren in muren
Het Jumbo-filiaal heeft al langer overlast van muizen. Volgens medewerker Donny van der Zwart komen ze via kieren in de muren naar binnen. "Die scheuren worden nu allemaal dichtgemaakt".

Wachten op privacy instellingen...


De supemarkt heeft zelf al geprobeerd de muizen te bestrijden, maar er is geen houden aan. "Op een gegeven moment hadden we er wel vijftig met een muizenklem gevangen. Daarmee dachten we de plaag onder controle te hebben."

Klant belde NVWA
Dinsdag stond de NVWA op de stoep. Een klant had de toezichthouder gewaarschuwd. Achter een schap met producten kwamen opnieuw muizen tevoorschijn. Daarop werden zoveel mogelijk medewerkers opgetrommeld om de supermarkt leeg te halen.

De bestrijding van de muizen gaat nog de komende dagen duren. Als er geen muis meer te bekennen is, wordt de supermarkt weer ingericht met nieuwe en verse producten. Naar verwachting kunnen de deuren maandag pas open.


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.