Oppermachtige Michael van Gerwen wint in Blackpool, Phil Taylor is tegenstander in kwartfinale

27 juli 2017 om 01:54 • Aangepast 20 november 2020 om 23:20
nl
Een oppermachtige Michael van Gerwen is met speels gemak doorgedrongen tot de kwartfinale van de World Matchplay in Blackpool. Van Gerwen won afgetekend van de Australiër Simon Whitlock met 11-3.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Simon is op dit moment niet in grootse vorm. Maar het blijft een fantastische speler. Ook mijn spel kan nog een stuk beter. Ik moet geconcentreerd blijven spelen. Vooral in het begin en aan het eind van de wedstrijd was het wat minder”, zei Van Gerwen na afloop voor de camera’s van RTL7. Vrijdag wacht Phil Taylor. “Ook hij moet er aan geloven. Ik moet gewoon mijn stinkende best doen en vanaf het begin er gelijk bovenop zitten. Ik heb een dag rust en kan me dus goed voorbereiden.”

De ervaren rot Taylor won eveneens met 11-3 van Raymond van Barneveld.

Geen kind
Van Gerwen had geen kind aan de Australiër Simon Whitlock. Na het eerste gedeelte van de wedstrijd stond de inwoner van Vlijmen met 4-1 voor. Het tweede gedeelte was een kopie van het eerste bedrijf. In hoog tempo liep 'MvG' uit naar 8-2. In de slotfase van de wedstrijd was het gebrek aan concentratie een grotere tegenstander voor Van Gerwen dan de Australiër.

Wachten op privacy instellingen...


Derde jaar
Michael van Gerwen kan de World Matchplay voor het derde jaar op rij winnen. In de eerste ronde walste 'MvG' al over Stephen Bunting, 10-4. Ook tegen Whitlock was Van Gerwen met een 11-3 overwinning superieur.

ZIE OOK: Michael van Gerwen wint op World Matchplay gemakkelijk van Stephen Bunting
Van Gerwen heeft de afgelopen jaren goed gepresteerd op de World Matchplay. De indrukwekkende statistieken zijn daar nog het beste bewijs van. De meest bijzondere hebben we, met dank aan @PremiumDartData, op een rij gezet.

ZIE OOK: De duizelingwekkende statistieken van Michael van Gerwen


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.