Robotvoetballers TU/e beginnen WK in Japan met drie overwinningen: keeper houdt doel schoon

27 juli 2017 om 08:21
De sterren van Tech United, het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit in Eindhoven, zijn het WK in Japan uitstekend begonnen. De eerste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen. De Eindhovense robots kregen geen goal tegen, terwijl Arjen Robot, Robotinho en hun maten zeker in de eerste twee duels uitstekend op schot waren. Het derde duel was spannender, maar uiteindelijk sleepten de Eindhovenaren een 1-0 overwinning uit het vuur.
Profielfoto van Sandra Kagie

In de eerste twee wedstrijden werden tegenstanders FalconsRobocup en NuBot met 8-0 en 12-0 opzij gezet.
Vanaf zes uur donderdagochtend, Nederlandse tijd, speelde Tech United het derde duel. De wedstrijd tegen het Portugese Cambada was via een livestream te volgen. Het was een spannend duel. Bij rust was de stand nog 0-0. De keeper van het Eindhovense team speelde in dit duel een glansrol. Vlak na rust wist TechUnited te scoren. 1-0 was uiteindelijk ook de eindstand.
Het team van de TU/e verdedigt in Nagoya de wereldtitel. Voordat het team afreisde naar Japan gaf teamcaptain Lotte de Koning vetrouwen te hebben in een goed resultaat. Ze vertelde dat het Eindhovense team vooral heeft gewerkt aan de verdediging en ook aan het passend vermogen.