Voetbalrobots TU/e zorgen voor doelpuntenregen op WK, ook team van ASML opzijgezet

28 juli 2017 om 09:14
De voetbalrobots van de Technische Universiteit Eindhoven blijven winnen op het WK in Japan. Donderdagnacht en vrijdagochtend vroeg, Nederlandse tijd, werden alweer drie teams met grote cijfers opzij gezet. In de derde wedstrijd was er zelfs sprake van een ware doelpuntenregen (15-0). In de vierde en laatste wedstrijd van de dag werd het team van ASML uit Veldhoven, The Falcons, met 10-0 verslagen.
Profielfoto van Sandra Kagie

Bij rust was het in die wedstrijd al 4-0 in het voordeel van Tech United. Na de hervatting liep het team van de TU/e verder uit tot 10-0. De wedstrijd was hier live te volgen:
Ook in de derde wedstrijd van de dag in Nagoya was Tech United dus op stoom. Het Eindhovense team had al snel een ruime voorsprong te pakken. Er was sprake van een ware doelpuntenregen. In de tweede helft liep Tech United zelfs uit naar 15-0.
Donderdag, de openingsdag van het wereldkampioenschap, verliep ook al fantastisch voor de Eindhovenaren. De vier wedstrijden die op het programma stonden, werden allemaal gewonnen. Zelf de Chinese aartsrivaal, team Water, werd redelijk eenvoudig verslagen.

Het team van de TU/e verdedigt in Nagoya de wereldtitel. Voordat het team afreisde naar Japan gaf teamcaptain Lotte de Koning aan vertrouwen te hebben in een goed resultaat.

Bredere doelstelling
Het doel van het WK robotvoetbal, de RoboCup, is het versnellen van de ontwikkeling van robottechnologie. Dit bijvoorbeeld als het gaat om zorgrobots. Doordat de deelnemers na het toernooi hun nieuwe kennis met elkaar delen, gaat de technologie snel vooruit.