Ontruiming Fort Oranje begint maandag

28 juli 2017 om 14:25
nl
De gemeente Zundert begint maandag met de ontruiming van camping Fort Oranje in Rijsbergen. De bewoners van de 48 caravans op veld F hebben een officiële aankondiging ontvangen dat ze maandag vertrokken moeten zijn. Ze moeten zelf nieuwe woonruimte vinden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Volgens woordvoerster Louise Schneider van de Veiligheidsregio kunnen de bewoners met een zorgindicatie voorlopig blijven wonen. Ze kunnen hulp krijgen bij het vinden van een vervangende woning. Op veld F wonen ook arbeidsmigranten.

'Zelf woonruimte vinden'
De gemeente gaat ervan uit dat de bewoners die maandag weg moeten, zelf in staat zijn om woonruimte te vinden. Eerder vertrokken bewoners al vrijwillig van de camping. Ook werden al leegstaande caravans geruimd. "Maandag is een moeilijke dag voor de betrokken bewoners. Daar wordt niemand blij van, maar we gaan verder met het uitvoeren van het zes weken geleden ingezette beleid", aldus Schneider.

ZIE OOK: Fort Oranje gaat dicht: 'Criminele woonwijk met erbarmelijke omstandigheden'

Fort Oranje staat bekend als probleemcamping. Sinds de gemeente Zundert vorige maand aankondigde dat de camping zou worden gesloten, trokken honderden nieuwe bewoners naar het terrein, vermoedelijk in de hoop zo meer kans te maken op vervangende woonruimte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.