Twee zilveren WK-medailles voor Ranomi Kromowidjojo

29 juli 2017 om 19:41 • Aangepast 20 november 2020 om 23:16
Ranomi Kromowidjojo is zaterdag tweede geworden op de 50 meter vlinderslag op het WK. In Boedapest was alleen de Zweedse Sarah Sjöström sneller. Later op de avond pakte ze nog een zilveren plek, samen met Kyle Stolk uit Waalre, Femke Heemskerk en Ben Schwietert werd ze tweede op de 4x100 meter vrij gemengd.

Kromowidjojo plaatste zich vrijdag met de vijfde tijd voor de finale van de 50 meter vlinderslag. Tijdens de finale kwam de zwemster van NTC Eindhoven fantastisch uit en daardoor tikte ze als tweede aan. Osman Farida uit Egypte werd derde, op een honderdste van een seconde.

Na afloop van de race straalde Kromowidjojo. "Dit is super. Ik heb een dik persoonlijk record gezwommen en ben tweede van de wereld, in een supersterk veld", zei ze na afloop van de finale tegenover de NOS. "Dit is geen verkeerde uitslag."

ZIE OOK: Ranomi Kromowidjojo zwemt toptijd, net geen medaille: 'Morgen wel'

Zilver op 4x100
Kromowidjojo won zaterdag na haar zilveren plak op de 50 meter vlinderslag nog een keer zilver. Op de 4x100 meter vrij gemengd tikte ze na Amerika als tweede aan, in een nieuw Europees record. Kromowidjojo was de laatste van de vier Nederlandse zwemmers in het water.

Voor Kromowidjojo was het haar derde medaille dit WK. Eerder pakte ze al brons op de 4x100 meter vrije slag voor vrouwen.