Chris Froome wordt speciaal voor criterium in Etten-Leur ingevlogen vanuit Kazachstan

30 juli 2017 om 10:29 • Aangepast 20 november 2020 om 23:15
nl
Brabant bevalt Chris Froome echt. De viervoudig Tourwinnaar wordt 13 augustus speciaal voor het Profcriterium in Etten-Leur ingevlogen vanuit Kazachstan.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Onze provincie heeft kennelijk een streepje voor bij de Brit. Eerder deze week deed de viervoudig Tourwinnaar mee aan de Acht van Chaam en toen liet hij zich ontvallen dat hij ook van het Omroep Brabant-programma Brabants Bont houdt.  

'Heel vriendelijk in Etten-Leur'
Op 13 augustus staat hij dus ook aan de start in Etten-Leur. Twee jaar geleden, bij de negende editie van dit wielerspektakel, was hij ook al van de partij.

Sterker nog: toen was hij er de snelste en zei Froome al dat de mensen er 'heel vriendelijk' zijn.

'Lukt met normale lijndienst niet'
Dat zal ditmaal waarschijnlijk niet anders zijn, want de organisatie van het criterium haalt hem met een speciaal vliegtuig op uit Kazachstan. Daar fietst Froome op 12 augustus nog een wedstrijd.

"Met een normale lijndienst zou dat niet lukken", zo verklaart de organisatie. Voorzitter Ronnie Buiks en vele sponsors hebben ervoor gezorgd dat de deelname, die lang onzeker was, toch mogelijk wordt. En er komen meer verrassingen, zo laat Buiks weten.

Mijl van Mares
Zaterdag vond in Maarheeze het wielercriterium Mijl van Mares plaats. Hier was Dylan Groenewegen de sterkste. De sprinter van LottoNLJumbo bleef Roy Curvers voor.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.