Trainer Marcel Wouda over succes Kromowidjojo: ‘Hier krijgt ze energie van’

1 augustus 2017 om 11:43
nl
Zwemster Naomi Kromowidjojo verraste vriend en vijand door afgelopen weekend tijdens het WK zwemmen in Boedapest vier medailles te winnen. Haar trainer Marcel Wouda gooide het roer om na haar teleurstellende optredens op de Olympische Spelen in Rio vorig jaar. “Ze moest het weer naar haar zin krijgen”, aldus Wouda.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Vorige zomer ging de 26-jarige Kromowidjojo met hoge verwachtingen naar Rio, maar ze keerde zonder medailles terug naar Eindhoven. De verwachting waren voor afgelopen weekend dan ook niet hoog. “Vooraf zag het er somber uit”, vertelt Wouda. “Dit was zeker boven verwachting. Ze heeft het geweldig gedaan.”

LEES OOK: Kromowidjojo pakt zilver op slotdag WK zwemmen: 'Geweldig, vooral met deze tijd'

Na Rio veranderde Wouda met zijn staf in Eindhoven het trainingsprogramma van de zwemster. “We hebben geprobeerd een hele fijne, rustige, plezierige situatie te creeëren, waar de zwemmers het naar hun zin hebben,” aldus de trainer. “Afgelopen weekend zagen we hoe dat rendeert.”

Olympische Spelen 2020
Terwijl Kromowidjojo nog nageniet van haar hervonden vorm, is de trainingsstaf al bezig met de voorbereidingen van de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.