Scooterrijder overlijdt na botsing politiewagen, ooggetuige: 'We zagen meteen dat het niet goed was'

4 augustus 2017 om 11:05
nl
Een 43-jarige man uit Berkel Enschot is donderdagavond overleden na een botsing met een politiewagen. Het ongeluk gebeurde aan de Dijkweg in Heukelom.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Agenten zagen de man rijden op een motorscooter zonder kentekenplaten en gaven een stopteken. Maar, de bestuurder negeerde dit en ging er vandoor. Hierop zette de politie de achtervolging in en er werd nog een wagen opgeroepen.

Bezweken aan verwondingen
De man rijdt op een gegeven moment met hoge snelheid de Dijkweg op. Daar klapt de bestuurder frontaal op een politiewagen. De bestuurder komt door de klap in een maisveld terecht. Hij heeft zeer zware verwondingen en overlijdt ter plaatse.

De achtervolging en de botsing is door buurtbewoner Louis van Alphen gezien. "Ik stond buiten op de inrit en hoorde sirenes van een politiewagen. Een scooter reed voor hem, met hoge snelheid. Een fractie daarna hoorde ik een knal. Ik zag dat hij frontaal op een andere politiewagen is gebotst, die van een andere kant kwam", vertelt hij aangeslagen.

'We zagen meteen dat het niet goed was'
De andere politiewagen kwam vanuit Berkel Enschot. De Dijkweg ligt tussen de maisvelden en het is een klein, smal weggetje. Het ongeluk gebeurde in een onoverzichtelijke bocht.

"Ze hebben beiden elkaar waarschijnlijk niet gezien", aldus de buurtbewoner. ''De scooter vloog meteen in brand. We zagen meteen dat het niet goed was. Een ziekenwagen en een traumahelikopter werden opgeroepen, maar dat had helaas geen zin meer.''

Onderzoek door Rijksrecherche
De politie bevestigt het verhaal van de ooggetuige. De Rijksrecherche doet nu verder onderzoek naar het ongeluk. De familie van het slachtoffer wordt bijgestaan door een speciale familieagent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.