Bestelbusje rijdt dwars door muur woonboerderij: 'Had glazen deur op mijn kop kunnen hebben'

8 augustus 2017 om 22:54 • Aangepast 20 november 2020 om 23:02
nl
Een bestelbusje van een shoarmazaak is dinsdagavond uit de bocht gevlogen aan de Schoorstraat in Udenhout en dwars door de muur van een woonboerderij gereden. De bestuurder is met nog onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Profielfoto van Joris van EgmondProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door
Joris van Egmond & Raymond Merkx

De ravage in het woonhuis is groot. De brandweer heeft het huis gestut en er zijn houten planken geplaatst om het gat te dichten. Vermoedelijk is de bestuurder uit de bocht gevlogen doordat het wegdek glad werd tijdens een hevige regenbui.

Bewoners geschrokken
De bewoners waren tijdens het ongeval thuis, maar raakten niet gewond. De eigenaar van het pand is wel flink geschrokken. "Ik heb veel geluk gehad. De kast werd een flink stuk meegesleurd. Ik had de glazen kastdeur op mijn kop kunnen hebben."

"Ik heb meteen de aannemer gebeld", vertelt hij. "Dit moet vanavond nog dicht." Het pand is inmiddels dichtgemaakt met houten platen. De bewoners zijn bezig de spullen in de woonkamer te fatsoeneren. De meubels worden op hun plek gezet.

Auto stuiterde terug
De auto vloog uit de bocht, reed via de bosjes met zijn neus in de boerderij. De auto stuiterde terug en belandde op zijn kant. Omstanders hebben de chauffeur al snel uit de auto gehaald. De remsporen zijn goed te zien. Het voertuig reed richting Udenhout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.