Als het maar gratis is: graaien in afvalcontainer bij failliete kledingzaak - Omroep Brabant

Als het maar gratis is: graaien in afvalcontainer bij failliete kledingzaak

9 augustus 2017 om 22:07
nl
Gratis spullen voor het oprapen! Met die gedachte plunderden voorbijgangers de container van een failliete kledingwinkel in Oisterwijk. De winkel zette de overgebleven spullen woensdagmiddag op straat.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Rond vier uur besloot de eerste voorbijganger zijn slag te slaan. Al snel stond een groepje van ongeveer dertig mensen rond de container om de beste spullen te bemachtigen. Volgens een ooggetuige ontstonden er irritaties, toen mensen net naast de mooie paspop grepen. 

Kerstboom
Vervolgens liepen mensen met de meest vreemde objecten door de straten van het Oisterwijkse centrum. Kerstbomen, stoelen, tafels; alles kwam voorbij.

Het ging om spullen van de voormalige kledingwinkel Jackie’s aan De Lind. De zaak is sinds 5 juli failliet. De kledingvoorraad van de zaak lag niet in de container. Die was al verkocht.

'Stomverbaasd'
De 35-jarige Willem Kok had de container geplaatst. "Ik had die container niet hoeven huren, merk ik. Mensen zijn er blij mee", lacht hij. Kok neemt de kledingzaak over en opent op 1 september een damesmodewinkel in het pand, genaamd Kok Oisterwijk 1982. "Voor mij hadden die spullen geen waarde. Ik ben stomverbaasd."

Toch kan Kok er achteraf zeker om lachen. "Ik ben blij dat ik hier mensen blij mee kan maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.