'Laatste eerbetoon aan Joop', stille tocht voor omgekomen scooterrijder

9 augustus 2017 om 22:27
nl
Bekenden van de overleden Joop Kleijn uit Berkel-Enschot herdenken hem woensdagavond met een stille tocht. Joop overleed vorige week donderdag toen hij tijdens een achtervolging door de politie frontaal op een andere politieauto botste.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Zo'n dertig vrienden en bekenden wandelen van Joops huis aan De Ploegschaar in Berkel-Enschot naar de Dijkweg in Heukelom, de plek waar Joop verongelukte. Een wandeling van 2,5 kilometer. "Het is een laatste eerbetoon aan Joop", zegt Bert, organisator van de tocht.

Biertje drinken
Joop werd dinsdag in besloten kring gecremeerd. "Deze tocht is voor mensen die daar niet bij konden zijn. Kunnen we op een toepasselijke manier afscheid van hem nemen." Op de Dijkweg komt een gedenkteken en drinken vrienden een biertje. "Dat deed hij zelf ook graag."

Vrienden van de 43-jarige Tilburger kwamen vrijdag ook al op de Dijkweg bij elkaar. Daar hingen ze een spandoek op en staken ze vuurwerk af. "Dit was heel spontaan. Maar de behoefte was er om dit vanavond ook nog te doen", legt Bert uit. "Er is nog veel verdriet."

'Geen aureooltje boven z'n hoofd'
Joop reed donderdagavond in Tilburg op een motorscooter zonder kentekenplaat. De politie zag dat en wilde hem laten stoppen. Joop negeerde het stopteken en ging ervandoor. Op de Dijkweg in Heukelom ging het mis en reed hij vol tegen een tegemoetkomende politieauto.

"Hoe hij aan zijn einde is gekomen, is dieptriest", zegt hij. "Joop was geen schatje, maar dat is niemand. Niemand wordt met zo'n aureooltje boven z'n hoofd geboren", beschrijft Bert hem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.