Verkeerslichten op de N260 in Tilburg 'staan verkeerd afgesteld', vinden chauffeurs

15 augustus 2017 om 20:22
nl
De stoplichten op de Letschertweg in Tilburg staan verkeerd afgesteld, vinden vrachtwagenchauffeurs van verschillende bedrijven. De chauffeurs hebben vaak niet genoeg tijd om over te steken. Deze week botste er nog een vrachtwagen tegen twee auto's.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Als je zwaar geladen bent, toetert er vaak iemand van rechts. Ze denken dan dat we door rood heen zijn gereden", vertelt vrachtwagenchauffeur Marco Boogaers.

Mis
Boogaers rijdt voor Claassen Logistics, een groot transportbedrijf op het industrieterrein. "Iedereen in het bedrijf weet dat je zeker niet door oranje moet rijden, want dan gaat het mis”, vertelt Ron van de Wiel van het bedrijf. 

Ook bij de Zandbergen Transport herkennen ze het probleem. Een woordvoerder laat weten dat hun chauffeurs ook klagen over de stoplichten. “Ze staan nogal scherp afgesteld en ze moeten hun rijstijl aanpassen aan de stoplichten.” 

Drukker
Het probleem ontstaat als het drukker is. Als een vrachtwagen langzaam optrekt omdat hij zwaar beladen is, heeft de vrachtwagen die erachter staat niet genoeg tijd om aan de overkant te komen. "Ik weet nu dat als ik als tweede of derde sta, ik gewoon nog een keer moet wachten. Maar er rijden hier ook veel chauffeurs die dat niet weten", aldus Boogaers.

Afgelopen maandag gebeurde er een ongeluk op de Letschertweg bij de afslag naar Dongen. Een vrachtwagen botste tegen twee personenauto’s. De bestuurder van één van de personenwagens raakte lichtgewond. Het is niet het eerste ongeluk dat daar gebeurt.” Boogaers is ervan overtuigd dat de vele ongelukken te maken hebben met de afstelling van de stoplichten.

Gemeente
De gemeente Tilburg laat weten dat de afstelling van de stoplichten voldoet aan de landelijke richtlijn. In het verleden hebben ze al aanpassingen aan de stoplichten gedaan. Er wordt nu gekeken er iets verbeterd kan worden aan de situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.