Er zijn nog 220 wachtenden voor u: Breda pakt tekort ligplaatsen singels aan - Omroep Brabant
Video

Er zijn nog 220 wachtenden voor u: Breda pakt tekort ligplaatsen singels aan

23 augustus 2017 om 14:15 • Aangepast 20 november 2020 om 22:41
nl
Op zoek naar een ligplaats voor een boot in Breda? Helaas, dan zijn er nog 220 wachtenden voor u. De singels van de Baroniestad zijn zo populair dat de wachtlijst bijna even groot is als het aantal ligplaatsen zelf (250). De gemeente gaat daar nu iets aan doen.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Dinsdag werd begonnen met een controle van alle boten in de singels. Want niet alle bezitters van een felbegeerde ligplaats maken er even goed gebruik van. “Nu is het een ratjetoe. Er liggen overal boten. Geen verfraaiing voor onze gemeente, denk ik”, aldus Bredanaar Peter Pauwels. Hij staat zelf ook op de wachtlijst.

Wachten op privacy instellingen...

“We zien eigenlijk elke dag bootjes half aan een paaltje, half in het water. Het is onverzorgd en dat is eigenlijk zonde. Het zou mooi zijn als de gemeente daar wat aan zou doen”, vult omwonende Luc Brouwers aan.

Ruimen
En dat gebeurt dus. “We zijn bezig met het aanschrijven van de huidige booteigenaren en ruimen de boten die half of helemaal gezonken zijn”, zegt wethouder Boaz Adank. “Daarmee moet het nog mooier en aantrekkelijker worden om een bootje te hebben in de singel.”

Adank meldt verder dat er 50 nieuwe ligplaatsen bij komen. Of dat voldoende is, moet blijken. “Er staan nog 220 mensen op de wachtlijst. Dus ja, als het gaat zoals daar, komen wij denk ik nooit aan de beurt”, aldus Pauwels, wijzend naar een gezonken boot.

Breda sluit niet uit dat er in de toekomst extra plaatsen komen, al hangt daar wel een aantal voorwaarden aan vast. Niet alleen ecologisch, maar ook gezien de monumentale status van de Bredase singels.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.