Video

Sushi-walhalla in Den Bosch: ‘Oosters met een Brabants tintje’

25 augustus 2017 om 19:52 • Aangepast 20 november 2020 om 22:38
nl
Op elke straathoek zit tegenwoordig wel een sushirestaurant. De Japanse lekkernijen zijn nu zo populair, dat ze een eigen festival hebben gekregen. In het Paleiskwartier in Den Bosch kun je dit weekend terecht voor dim sum, yakitori, en ebi tempura op Sushi Festival JOY.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Een festival speciaal voor sushi is echt mogelijk, zoals je hier ziet", glundert organisator Raymon van Sprang. "Bosschenaren staan bekend als bourgondische mensen, daarom wilden we juist hier een sushifestival organiseren."

Karaoke
Toch is het meer dan sushi alleen. Je kunt er ook allerlei ander Oosters voedsel krijgen. In totaal zijn er twintig eetkraampjes. Ook zijn er diverse dj's, een gamehal en straatartiesten. "Bovendien hebben we een karaoke-hotel, waar je helemaal kunt losgaan. Dat is echt een topper", lacht Van Sprang.

“Sushi is heerlijk en erg populair, dus dit verdient een festival”, vindt Mara Palmen (21) uit Eindhoven. “Je hebt al veel foodfestivals, maar dit is een keer wat anders dan een doorsnee festival." 


Stokjes
Het eten met stokjes blijft toch lastig, voor de meesten. “Ik gebruik mijn stokjes gewoon als satéprikkers”, lacht Luc Parijs (69) uit Helvoirt. “Dit festival brengt verschillende culturen bij elkaar. Dat is geweldig! Het is alleen jammer dat ze geen Oosterse muziek draaien, maar popmuziek.”

Het gratis festival duurt nog tot en met zondag. De organisatie verwacht totaal 20.000 bezoekers. De bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend evenement in de Bossche binnenstad wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.