Nederlandse hockeyvrouwen pakken Europese titel na 3-0 zege op België - Omroep Brabant

Nederlandse hockeyvrouwen pakken Europese titel na 3-0 zege op België

26 augustus 2017 om 21:15
nl
De Nederlandse hockeysters hebben de Europese titel veroverd. Oranje was in het stampvolle Wagener Stadion in Amstelveen met 3-0 te sterk voor België. Voor de thuisploeg kwamen Carlien Dirkse Van den Heuvel, uit Den Bosch, Kelly Jonker en de Tilburgse Ireen van den Assem tot scoren.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Na de magere winst (1-0) in de groepswedstrijd tegen België wist Nederland dat de finale tegen de outsider vooraf nog geen gelopen koers was. Oranje miste in de eerste helft legio kansen. Alleen Dirkse Van den Heuvel kwam uit een schitterende aanval tot scoren (1-0).
[tweet:https://twitter.com/oranjehockey/status/901509282130034688]
Na de pauze bleef België er door de Nederlandse schotloosheid in geloven. In het laatste kwart zorgde Jonker van dichtbij voor de bevrijdende 2-0. Van den Assem benutte in de laatste minuut nog een strafbal: 3-0.
[tweet:https://twitter.com/oranjehockey/status/901527046232326144]
ZIE OOK: Zussen zien elkaar na 14 maanden terug: Ireen hockeyt op EK en Sabine kijkt vanaf de tribune

Voor Nederland was het de negende Europese titel bij de dertiende editie van het EK. Twee jaar geleden verloor Oranje in Londen in de finale van Engeland, dat in Amsterdam met brons genoegen moest nemen. België debuteerde in de EK-finale en veroverde met zilver de eerste EK-medaille ooit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.