Jimmy F. voorlopig niet welkom bij Avans na verdenking tereurdreiging

28 augustus 2017 om 17:14
nl
Jimmy F. uit Zevenbergen, die wordt verdacht van terroristische dreiging, is voorlopig niet welkom op zijn school. Voordat Jimmy weer naar de Avans Hogeschool kan wil de directie eerst een ernstig gesprek met hem. De 22-jarige student zit in ieder geval nog tot woensdag in een politiecel.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Jimmy wordt in verband gebracht met de terroristische dreiging, vorige week in Rotterdam. Daar werd een concert van de band Allah-LAS in de Maassilo afgelast na tips van de Spaanse politie over een mogelijke aanslag.

'Groot misverstand'
Ondertussen zijn er diverse bronnen die zeggen dat Jimmy deel uitmaakt van een groep mensen die via de chatapp Telegram probeerde jihadisten te ontmaskeren. Daar kwam de Spaanse politie zijn naam tegen. Zijn aanhouding zou één groot misverstand zijn.

LEES OOK: Was Jimmy F. een terrorist of spoorde hij ze juist op?

De directie van Avans wil Jimmy niet gewoon binnenlaten als hij weer vrij is. Als de student deze week op vrije voeten komt, omdat er sprake blijkt te zijn van een misverstand wil de school eerst een goed gesprek met hem om "de situatie in te schatten".

Veiligheidsgevoelens
“Met het oog op de veiligheidsgevoelens van studenten en medewerkers vindt Avans het niet verantwoord om deze student, nadat hij in vrijheid is gesteld, zonder meer toe te laten tot de Avans-gebouwen en het onderwijs”, zegt Avans in een verklaring op de website van de school.

Om privacyredenen wil Avans overigens niet zeggen dat het om Jimmy F. uit Zevenbergen gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.