Video

Geruchtmakende tentoonstelling met lijken in hotel Breda van start: ‘Heel luguber'

31 augustus 2017 om 14:25 • Aangepast 20 november 2020 om 22:30
nl
In het Bredase Amrath hotel in Breda is donderdag de geruchtmakende expositie Real Human Bodies van start gegaan. De expositie met lijken zorgde de laatste dagen voor ophef omdat de herkomst van de lichamen niet duidelijk was.

Kort na de opening van de expositie lopen zo’n vijftig mensen in de tentoonstellingsruimte. In de ruimte zijn enkele complete lichamen opgesteld. Maar er zijn ook enkele babylijkjes te zien en delen van mensen, zoals armen en benen.


Interessant
De Oosterhoutse Cindy Seremak (23) beschrijft het als interessant. “Het zijn volgens mij Chinezen, want de lichamen zijn zo klein. Het is best sneu om die lichamen te zien. Als je hier staat, weet niemand wie je bent geweest.”

Ze heeft wel getwijfeld of ze de tentoonstelling zou bezoeken. “Ik vind anatomie wel heel interessant, dus ben ik toch komen kijken. Het is wel heel klein hoor. Het ziet er niet echt uit.”



"Dit wordt neergezet als een soort circusact. Dit is niet respectvol voor de lichamen", vertelt Max Gulickx (20) uit Eindhoven. "Lichamen zijn in stukjes gehakt en een lijk houdt zijn eigen vel vast. Het ziet er heel luguber uit en het is echt een poppenkast."

Herkomst lijken
Een deel van de lijken zou, in tegenstelling tot eerdere berichten, afkomstig zijn uit China. De organisatie beweerde in eerste instantie dat het zou gaan om lichamen van Amerikanen die na de dood het lichaam ter beschikking van de wetenschap hebben gesteld. Volgens de organisatie is het tentoonstellen van Chinese lichamen niet illegaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.