Plaatsnaambordjes Helmond veroveren de wereld: Ni Hao en Gutentag!

1 september 2017 om 08:55 • Aangepast 20 november 2020 om 22:29
nl
Helmond verovert de wereld. Vanuit de meest exotische uithoeken van de aarde, stromen de foto's binnen met naambordjes van de Keistad. Het idee is van stadskunstenaar Rocco Verdult die werd beloond met kiekjes van trotse Helmonders in den vreemde.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Van de steppe van Mongolië tot aan New York. Van Lombok tot op de Veluwe. Vanuit iedere hoek van de wereld ontvangt Verdult foto's waarop het naambordje Helmond prijkt. De kunstenaar bedacht het project omdat hij vindt dat inwoners best trotser mogen zijn op hun stad. Het idee werd vrijwel meteen omarmd door de Helmonders. "We hebben honderd bordjes uitgedeeld, maar het hadden er net zo goed vijfhonderd kunnen zijn."

Niet iedere inwoner van Keistad trekt duizenden kilometers over de aardbol. Ook vanuit de stad zelf komen creatieve bijdrages binnnen. Gisteren was het de laatste dag om foto's in te leveren. De foto's worden verzameld op het instagramaccount  Stadskunstenaarhelmond, maar verschijnen ook op Twitter.

Vooroordelen
Verdult is nu een half jaar stadskunstenaar en in zijn nopjes met het project. "Ik wil graag Helmonders laten zeggen wat ze van Helmond vinden. Het is hoog tijd om alle vooroordelen opzij te schuiven. Om het beeld van de trainingspakken en het asociaal gedrag af te schudden. We moeten de inwoners de kans geven om te laten zien dat ze trots op Helmond zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Expositie
Verdult denkt nog na over een tentoonstelling. "We hebben ontzettend veel mooie dingen binnengekregen. Wellicht maken we een expositie van alle ansichtkaarten. Met een titel 'Iamhelmond' in plaats van 'Iamsterdam', zoiets. De leukste bijdrage gaan we in ieder geval belonen." De winnaar krijgt een hotelweekend in… Helmond.

LEES OOK: Helmond ligt nu ook op de Canarische Eilanden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.