Roodharigen zetten Breda in vuur en vlam, laatste Redhead Days in Breda [FOTO'S]

3 september 2017 om 18:44
Omroep Brabant
(Foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
Ode aan rood (foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
Samen vereeuwigd in Breda (foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
De liefde gevonden tijdens Redhead Days (foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
Roodharigen in het groen (foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
Rode dreadlocks (foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
Met sproetjes (foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
Vlechtjes in het rode haar (foto: Karin Kamp)
Omroep Brabant
De fotoshoot (foto: Karin Kamp)
1/9 (Foto: Karin Kamp)
Breda kleurde zondag rood! Tienduizenden roodharigen uit alle delen van de wereld zetten de stad in vuur en vlam tijdens het vierdaagse festival Redhead Days. Vrijdag was de kick-off. Het is voor het laatst dat het kleurrijke evenement in Breda wordt gehouden, want de organisatie gaat op zoek naar een nieuwe locatie, wie weet zelfs in het buitenland.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Voor velen was het niet de eerste keer dat ze een ode brachten aan hun haarkleur tijdens het unieke evenement. Sinds 2007 wordt Redhead Days in Breda gehouden, en velen keren ieder jaar terug. Ze prijzen de goede sfeer, de gezelligheid en de vriendschappen die ze sluiten met andere roodharigen. Het evenement trok vorig jaar 40.000 redheads uit tachtig landen.

Onze fotografe was ook bij de Redhead Days en legde het vlammende spektakel vast. Klik hier om de fotoserie te bekijken.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157685575315521/]
"Toen ik hier voor het eerst kwam, was het een droom die uitkwam", vertelt Amy die helemaal vanuit New York is overgevlogen. "Je voelt je hier meteen thuis, met al deze gelijkgestemden." Ze wandelt samen met Jonas uit Duitsland door het Valkenbergpark, op weg naar de fotoshoot. Ze kennen elkaar pas sinds gisteren, maar een klik 'is er zeker'.

Love at first sight
Liefde vinden tussen duizenden roodharigen, het kan. Dat bewijzen Sean en Megan uit Engeland. Ze wonen drie uur van elkaar vandaan en ontmoetten elkaar tijdens de vorige editie van het festival. Het was 'love at first sight'. Dit jaar zijn ze samen naar Breda gereisd. "We love the vibes", aldus het rossige stel.

[tweet:https://twitter.com/PuurKaat/status/904275561161379840]

Hoogtepunt van het evenement is de jaarlijkse fotoshoot. Duizenden roodharigen verzamelden zich zondagmiddag op de Stationsstraat en lieten zich zwaaiend en lachend vereeuwigen. Festivaldirecteur Bart Rouwenhorst klom zelf in de hoogwerker om de foto's vanuit de hoogte te maken.
[tweet:https://twitter.com/PuurKaat/status/904314443236081664]
Nieuw locatie
"Waar de eerstevolgende Redhead Days wordt gehouden, dat weten we nog niet", zegt Maurice Haaij van de organisatie. "We slaan onze vleugels uit en gaan komend jaar op zoek naar een plek met tenminste dertien leuke kroegen in de buurt en een geschikt terrein voor de festivalcamping. Dat kan in Nederland zijn, maar misschien ook wel in het buitenland."

Vanwege de grondige voorbereidingen is er volgend jaar geen Redhead Days. In 2019 keert het festival weer terug.

Wachten op privacy instellingen...