Vakbond en garagebedrijf Van Mossel leggen advertentieruzie bij

5 september 2017 om 09:59
nl
Vakbond FNV Metaal en de Van Mossel Automotive Groep hebben de strijdbijl begraven na een serie krantenadvertenties over en weer over de zoektocht naar goed personeel. De bond plaatste afgelopen voorjaar een ludieke advertentie in het Waalwijks weekblad, waarin ontevreden werknemers van Van Mossel een nieuwe werkgever zochten. Het bedrijf reageerde op zijn buurt met een ludieke brief waarin Van Mossel de relatie met FNV uitmaakte.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Inmiddels is het weer 'aan' tussen de twee.

Afspraken
FNV Metaal Bestuurder Bart Plaatje: “Wij complimenteren Van Mossel met het gegeven dat het garagebedrijf ook open staat voor kritiek, en de cao niet alleen naleeft maar haar werknemers gemiddeld maar liefst 18% boven cao niveau betaalt. Daar komt nu bij dat met het toestaan van het ongelimiteerd sparen van zowel wettelijke als bovenwettelijke vakantiedagen als een medewerker die niet kan opnemen Van Mossel volgens mij ook de problemen omtrent vrije tijd en vakantierechten in de branche erkent." 

Ook Daniëlle van der Plas, directeur HR van Van Mossel, is tevreden dat de lucht is geklaard: “We hebben een goed gesprek gehad en daarom ook met FNV Metaal afgesproken dat we op regelmatige basis blijven overleggen over personeelsaangelegenheden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.