Kevin uit Tilburg staat doodsangsten uit op Sint Maarten: ‘De ramen en pui knalden er gelijk uit’

7 september 2017 om 13:04
nl
'Ik dacht dat ik doodging.' Dat hoorde Mitch uit Tilburg gisteravond van broer Kevin. Hij woont en werkt op Sint Maarten waar orkaan Irma met windstoten van 350 kilometer per uur overheen raasde. "Hij is niet bang aangelegd, maar nu is hij wel echt heel erg geschrokken."
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Rechtstreeks contact is met Kevin niet goed mogelijk. Bij toeval had de Tilburger op Sint Maarten toch even verbinding met zijn familie. Het bevrijdende telefoontje kwam woensdag rond middernacht, Nederlandse tijd: 'Ik heb het overleefd'.

Appartement van Kevin niet veilig
Kevin werkt al ruim drie jaar in de horeca op het eiland en woont in een appartement vlakbij de luchthaven in Philipsburg. "Hij woont op de bovenste verdieping, dus hij wist wel dat hij daar niet moest blijven tijdens de orkaan", vertelt broer Mitch.

Kevin besloot om met vrienden in een wat luxer appartement te verblijven. "Maar ook daar werd het spannend. We hadden nog contact met hem toen de orkaan net overkwam. De ramen en schuifpui vlogen er direct uit."

Schuilen in de badkamer
De vader van Kevin vertelde dat ze snel naar de badkamer moesten. "Vanaf toen werd de verbinding verbroken."
In de tijd dat Mitch niets van Kevin hoort, probeert Kevin met vrienden de badkamerdeur met man en macht tegen te houden.

"Dat is gelukkig gelukt", weet Mitch nu. "Maar hij dacht dat hij dood ging. En Kevin is echt niet bang aangelegd. Dan weet je dat het verschrikkelijk moet zijn geweest."

'Er is daar niets meer voor hem'
Mitch hoopt dat zijn broer snel naar huis komt. "Hij heeft ook simpelweg niets meer om voor te blijven. Zijn appartement is weg en hij heeft geen werk meer. Maar ik weet ook dat er een nieuwe orkaan aankomt."

LEES OOK: Bas uit Bergen op Zoom ziet orkaan Irma op zich afkomen: 'Het dak trilt, het is nu echt eng'

Orkaan Irma is de sterkste orkaan die ooit de noordelijke Antillen heeft bereikt. Het is een orkaan in de vijfde en zwaarste categorie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.