Verwarmingsketel ontploft bij hotel in Halsteren, monteur raakt zwaargewond - Omroep Brabant

Verwarmingsketel ontploft bij hotel in Halsteren, monteur raakt zwaargewond

8 september 2017 om 13:28
nl
In hotel De Ram aan de Steenbergseweg in Halsteren is vrijdagochtend een cv-ketel ontploft. Dat gebeurde toen een monteur bezig was met werkzaamheden aan de installatie. Hij raakte zwaargewond. "Wij zijn enorm geschrokken, het is één grote puinhoop", vertelt de eigenaresse van het hotel kort na het ongeluk met nog trillende stem.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond halfelf in de ketelruimte op de benedenverdieping van het hotel. Wat er tijdens de werkzaamheden aan de ketel precies mis ging, is niet bekend.

Enorme knal
"We hoorden een enorme knal. Ik ben op mijn knieën nog naar de ruimte toegekropen", zegt de eigenaresse van het hotel geëmotioneerd.

De dochter van de eigenaresse, Julie Bom, heeft het slachtoffer na de ontploffing meteen onder een douche gezet om zijn verwondingen te koelen.

'Aanspreekbaar'
De monteur was goed aanspreekbaar, zegt Julie. Meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

Het slachtoffer is met ernstige brandwonden met de ambulance naar het brandwondencentrum gebracht, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Geen gasten
Volgens Bom waren op het moment van de explosie geen gasten in het hotel aanwezig. Ze kent de monteur goed. "Hij komt hier twee keer per jaar de cv-installatie controleren. Hoe de explosie kon gebeuren weet ik niet."

Het hotel kan vrijdag geen gasten ontvangen. "De hoofdkraan van het gas is afgesloten. Medewerkers van de verzekeringsmaatschappij zijn er om de schade op te nemen en ook Salvage komt langs", aldus Bom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.