Dankzij Ode aan Oma is Hans de jongste Meesterbakker ooit bij Heel Holland Bakt

10 september 2017 om 21:45 • Aangepast 20 november 2020 om 22:13
nl
Hij maakte twee heerlijke taarten en dat leverde Hans Spitsbaard zondagavond de titel Meesterbakker van de week op. De Bossche student maakte indruk in de tweede aflevering van Heel Holland Bakt. Volgens presentator André van Duin is hij met z’n 22 jaar de jongste Meesterbakker ooit in het programma.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

"Hij heeft twee prachtige taarten gemaakt, dus het is zeer verdiend", zei jurylid en patissier Robèrt van Beckhoven. Hans schotelde hem en Janny van der Heijden de taarten Ode aan Oma en Death by Chocolate voor.

Fryske dúmkes
"Alles klopt aan deze taart", zei Janny over de eerste. Ode aan Oma was een baksel van walnotenbiscuit en Fryske dúmkes, koekjes met anijskruiden. De jonge student woont bij zijn oma. "Ze mag verdraaid trots op je zijn", vindt Janny. Ook zijn drie soorten chocoladetaart viel in de smaak.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de technische opdracht presteerde Hans wat minder. Zijn Utrechtse spritsen waren 'mooi van kleur, maar niet helemaal gaar'.

Dat deed zijn medekandidaat uit Brabant beter. Rik van Doornmalen werd tweede bij de opdracht. De Bosschenaar bakte zich ook veilig naar de volgende ronde van het televisieprogramma.

ZIE OOK: 'Sinds ik hem ken ben ik 30 kilo aangekomen', Dennis over zijn Rik uit Heel Holland Bakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.