PSV niet akkoord met twee duels schorsing voor Hirving Lozano

11 september 2017 om 16:20 • Aangepast 20 november 2020 om 22:11
nl
Hirving Lozano hangt mogelijk een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, boven het hoofd. De aanvaller werd zondag met rood van het veld gestuurd tijdens de wedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen. PSV gaat niet akkoord.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Lozano kreeg rood tijdens het verloren duel na een tackle op de enkels van Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries. Scheidsrechter Kevin Blom stuurde de Mexicaanse buitenspeler direct van het veld. De aanklager wil Lozano voor twee duels schorsen vanwege 'ernstig gemeen spel'.

Protest
PSV gaat niet akkoord met het voorstel. Donderdag wordt de zaak behandeld door de tuchtcommissie. PSV-trainer Phillip Cocu gaf na de nederlaag meteen al aan een schorsing voor Lozano niet te accepteren. "Hij glijdt uit. Daarna gaat Denzel Dumfries nogal te keer", zei de oefenmeester.

Lozano mist door de directe rode kaart waarschijnlijk het duel met Feyenoord, dat zondag 17 september op het programma staat.

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoek naar Locadia
Jürgen Locadia moet ook vrezen voor een schorsing. De aanklager is een onderzoek gestart naar een incident rondom de aanvaller en Heerenveen-verdediger Dumfries. De PSV-speler zou gespuugd hebben naar de speler van de club uit Friesland.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: PSV baalt na zeperd bij Heerenveen: 'We kwamen onze afspraken niet na' [VIDEO]Snelle rode kaart Willems
Bijna alle supporters noemen de rode kaart voor Lozano onterecht. Daarbij wijzen ze meteen naar scheidsrechter Blom, die in het verleden vaker dubieuze rode kaarten gaf aan PSV'ers. Zo gaf hij in 2015 Jetro Willems al binnen een halve minuut rood, onterecht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.