Tim haalde kapot gebeukte slagboom van het spoor en voorkwam zo erger

11 september 2017 om 18:12 • Aangepast 20 november 2020 om 22:11
nl
De medewerkers van ProRail konden naar eigen zeggen hun ogen bijna niet geloven toen ze afgelopen weekend de beelden zagen van de Helmondse spoorboombeuker. De spoorbeheerder doet aangifte, maar bedankt tegelijkertijd ook Tim Coolen uit Mierlo-Hout. Hij haalde de geknakte slagboom van het spoor.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Een man op een brommer ramde op de Hoofdstraat in Helmond bij een gesloten overweg een slagboom. Daarna wist de man ternauwernood aan een voorbijrazende trein en de dood te ontsnappen.

Dom
"Hoe dom kun je zijn?", schrijft de spoorbeheerder op de website. ProRail doet aangifte tegen de man. "Bovendien had de trein of een goederentrein door de afgebroken spoorboom kunnen ontsporen.”

Wachten op privacy instellingen...


Het voorval was te zien op de camerabeelden van Railcam.nl, een populaire website onder treinspotters. Ook bij de overweg in de Hoofdstraat hangen deze camera’s. Het fragment werd dit weekeinde veel bekeken en gedeeld op internet.

Een hard krakend geluid trok vrijdagavond de aandacht van Tim Coolen van Railcam.nl. Vanuit het huis van zijn ouders bedacht hij zich geen moment. Hij sprintte naar de overweg en verwijderde het stuk slagboom. De spoorwegheld kreeg al telefoontje met een bedankje van de spoorbeheerder. Tim Coolen bleef er nuchter onder: "Zo'n slagboom moet je niet in je nek krijgen. Dus heb ik de slagboom maar van het spoor gehaald."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.