'Yes, we hebben 'm!, wereldrecord penalty's schieten

15 september 2017 om 17:19 • Aangepast 20 november 2020 om 22:04
nl
In Oss hebben ze sinds vrijdagmiddag het wereldrecord penalty's schieten in handen. En stevig ook. Het oude record stond op 2252 strafschoppen. Dat aantal werd door de massale deelname van scholieren, politici, ondernemers en andere deelnemers helemaal verpulverd. Met 2475 geschoten penalty's krijgt Oss een eervolle plaats in het Guiness World Records Book. Maar het echte doel is om aandacht te vragen voor 'voetballen met een beperking'.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Gaat 'ie tegen de lat of toch in de rechterbovenhoek? Het inschieten van penalty's is een kunst op zich. En het wereldrecord verbreken ook. In de schaduw van het stadion van FC Oss staat een lange rij deelnemers die wel een pingel willen nemen. In totaal vuren 2475 mensen vanaf elf meter op goal.

De wereldrecordpoging maakt deel uit van de Zwaluwen Jeugd Actie en vormt de start voor het landelijke campagneweekend. Op zaterdag en zondag draait op de Nederlandse voetbalvelden alles om de aandacht voor aangepast voetbal, met steun van de KNVB.

Thijs Kroezen speelt al een aantal jaar in het Nederlands Amputatie Elftal. Voetbal is voor hem heel belangrijk.

Wachten op privacy instellingen...


Plek om te praten
"Het is een plek waar, ondanks dat ik op een normale manier mee kan met de maatschappij, ik wel iets kan doen met lotgenoten. En als er een keer iets aan de hand is, dat je een plek hebt om te praten."

'Voetbal is mijn leven'
Joey Leijtens uit Kruisstraat kan haast niet stil blijven staan van enthousiasme. "Voetbal is echt mijn leven. Voetbal is echt mijn ding!"

Wachten op privacy instellingen...

Als keeper van de G2 van RKKSV uit Kruisstraat gaat hij proberen honderden penalty's te stoppen. "Het valt wel mee. Je moet weten waar je moet keepen, je moet in ieder hoekje kijken. Je moet kijken waar ‘ie gaat schieten. Als ik weet waar hij hem gaat schieten, dan heb ik hem gewoon."

'Spelletje waar ze zo van houden'
Het raakt Thijs dat er zoveel mensen meehelpen om het wereldrecord te verbreken. "Het is een kleine moeite, maar ze doen het wel. En dat vind ik wel bewonderenswaardig, ja."

"Voor mij, voor mijn team en voor iedereen met een beperking is dit doel superbelangrijk. Voor de mensen die het wat minder goed kunnen, zijn dit soort initiatieven nodig om te zorgen dat zij ook het spelletje kunnen spelen waar ze zo van houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.