Wereldkampioen Etienne Bax gehuldigd: 'Dit is het mooiste wat er is'

18 september 2017 om 18:39 • Aangepast 20 november 2020 om 21:59
nl
Etienne Bax werd zondag voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen zijspancross. De Bergeijkse coureur is maandagavond gehuldigd op de Markt in Bergeijk. Ruim tweehonderd bezoekers waren erbij.
Profielfoto van Fabian EijkhoutProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door
Fabian Eijkhout & Raymond Merkx

Bax werd zondag samen met bakkenist Nicolas Musset op een bijzondere manier wereldkampioen. Hij viel in de eerste manche zelf uit met motorpech. Bax: "Het is echt heel raar gegaan. Ik heb nooit technische problemen. En dan begeeft mijn motorfiets het op zo'n cruciaal moment."

Omdat rivaal Valentin Giraud niet bij de eerste zeven eindigde, werd Bax voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen.

ZIE OOK: Etienne Bax wereldkampioen zijspancross na zinderend slot: 'Je kunt er beter voor rijden, hoor'

'Mooiste wat er is'
De aankomst van Bax was groots. De wereldkampioen mocht op zijn motor gaan zitten. Met behulp van een trekker werd hij de lucht in gehesen. Een paar honderd toeschouwers juichten hem toe. Daarna volgde het onmiskenbare 'We Are the Champions'. Diverse toeschouwers hadden vuurwerk bij zich.

Wachten op privacy instellingen...

"Dit is het mooiste wat er is. Dit is echt super! Ik voel nu echt dat ik wereldkampioen ben!", roept Bax op het podium. Hij geniet zichtbaar. Een luid applaus volgt. "Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige avond! Dit maakt ons feestje compleet!"

Twee jaar geleden werd Bax ook wereldkampioen. Bij die huldiging waren toen 'enkele honderden' mensen aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.