RKC en Kozakken Boys zorgen voor stunt in bekertoernooi

19 september 2017 om 19:14 • Aangepast 20 november 2020 om 21:58
RKC Waalwijk en Kozakken Boys hebben allebei voor een grote stunt gezorgd in de KNVB-beker. RKC was te sterk voor eredivisionist Sparta, terwijl Kozakken Boys na strafschoppen te sterk was voor De Graafschap.

Kozakken Boys-De Graafschap 1-1
Mahmut Sonmez schoot Kozakken Boys in de eerste helft op 1-0 vanuit een vrije trap. Lange tijd bleef die voorsprong staan, tot twintig minuten voor tijd. Sjoerd Ars maakte toen de gelijkmaker voor De Graafschap. Het lukte de amateurploeg wel om die stand vast te houden tot het laatste fluitsignaal van de reguliere speeltijd.

Met hangen en wurgen bleef Kozakken Boys ook overeind in de verlening. Strafschoppen moesten voor een beslissing zorgen. Doelman Nils den Hartog pakte twee strafschoppen van De Graafschap, Mendes Moreira maakte uiteindelijk de winnende voor Kozakken Boys. Na de 3-0 zege van vorig seizoen tegen Helmond Sport weer een grote stunt voor de ploeg van trainer Danny Buijs.

ZIE OOK: Bekertoernooi van start, profs en amateurs dromen van succes

RKC Waalwijk-Sparta 1-0
Sparta stond vorig jaar nog in de halve finale, dit seizoen is het na de eerste ronde klaar. RKC Waalwijk won in eigen huis met 1-0 van de Rotterdammers.

De beginfase was voor Sparta, maar daarna werd het snel minder. Over de hele wedstrijd gezien wist Sparta weinig te creeëren. Er was weinig verschil te zien tussen RKC, nummer negentien van de Jupiler League, en de eredivisionist.

Dylan Seys werd matchwinner. De aanvaller kwam als invaller binnen de lijnen, met zijn eerste balcontact schoot hij de 1-0 op het scorebord. In de slotfase probeerde Sparta het nog wel, maar een echt slotoffensief bleef uit.

Zwaluwen-FC Den Bosch 2-3
In Vlaardingen had FC Den Bosch niet niet makkelijk tegen de amateurs van VV Zwaluwen. Bij rust stond het nog 0-0. Dankzij invaller Sven Blummel liep het in de tweede helft uit naar een 0-3 voorsprong. Op aangeven van Blummel maakte Bart Biemans de 0-1, vervolgens scoorde hij zelf twee keer.

Ondanks de 0-3 voorsprong was het in de slotfase van het duel nog billenknijpen voor supporters van de club uit Den Bosch. In slotfase scoorde Zwaluwen twee keer, waardoor er bij de amateurs even hoop was op een stunt. Een derde doelpunt bleef uit, FC Den Bosch verzekerde zich daardoor van een ticket voor de volgende ronde.

Helmond Sport-Cambuur 1-5
Helmond Sport kent geen goede start van het seizoen. De ploeg van trainer Roy Hendriksen staat momenteel laatste in de Jupiler League, in het bekertoernooi werd het dinsdag met een grote nederlaag uitgeschakeld.

Kevin van Kippersluis bracht Cambuur met twee treffers op een 0-2 voorsprong. Na rode kaarten voor Steven Edwards en Robert van Koesveld kwam Helmond via een doelpunt van Gévero Markiet terug in de wedstrijd. De hoop op een stunt met negen man duurde maar even, in de slotfase liep Cambuur via doelpunten van Issa Kallon, Karim Rossi en Nigel Robertha uit naar een 1-5 zege.

FC Oss-Almere City 0-2
Voor het zesde jaar op rij is FC Oss in de eerste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld. In eigen huis wist het niet te winnen van Almere City.

FC Oss kwam al snel op achterstand tegen Almere City. Na iets meer dan een kwartier maakt verdediger Leeroy Owusu de 0-1. In de tweede helft verkeek Daan Klomp zich op een lange bal van Almere City, Arsenio Valpoort profiteerde en zette de bezoekers op 0-2.

Sparta Nijkerk-FC Eindhoven 0-1
Trainer Wilfred van Leeuwen wist vooraf dat zijn ploeg het eigenlijk nooit goed kon doen tegen Sparta Nijkerk. "Ik weet uit het verleden hoe het werkt. Het is misschien wel hun wedstrijd van het jaar, ze zullen er alles aan doen om een goed resultaat te halen."

Lange tijd ging het ook echt niet goed met de Eindhovenaren. Sparta Nijkerk bleef redelijk eenvoudig overeind. Een kwartier voor tijd maakte de club uit de Jupiler League de eerste en enige treffer. Invaller Mart Lieder scoorde uit een voorzet van Elton Kabangu de winnende treffer.