Jagers hebben 'juist' respect voor dieren: 'Ze huilen als kleine kinderen bij het eerste dode dier' - Omroep Brabant

Jagers hebben 'juist' respect voor dieren: 'Ze huilen als kleine kinderen bij het eerste dode dier'

22 september 2017 om 18:05
nl
"Hoe kun je respect hebben als je iets doodschiet? Nou dat moet je juist hebben", vindt professioneel jager Eduard van Adrichem. Als jager bij Jacht& Buitenleven in Liempde beseft hij dat niet iedereen zijn passie kan waarderen. Toch staat dit weekend de jacht centraal en kunnen jagers al hun geld uitgeven aan de nieuwste wapens en camouflagekleding.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Van Adrichem jaagt beroepsmatig. Onder meer Schiphol staat in zijn klantenbestand. Volgens hem moet een goede jager een natuurmens zijn met respect voor dieren. 
[video:2567337]

Natuurmens
"Een slager heeft respect voor zijn koeien. Ik heb respect voor mijn ganzen”, vertelt hij.

“Elk vogeltje dat buiten leeft, ken ik. Net als ieder willekeurig wild plantje. Ik ben een natuurmens en natuurmensen jagen. Cultuurmensen jagen niet, want die zijn het vergeten."

'Iets doodmaken is niet tof'
De ‘jachtbeurs’ trekt lang niet alleen mannelijke bezoekers. Al zijn de meeste vrouwen er vooral om hun man te vergezellen.

Een moeder die haar pasgeboren kindje in haar armen draagt, weet wel hoe dat komt. "Je moet iets doodmaken, dat is niet tof. Blijkbaar kunnen mannen dat beter dan vrouwen. Ik geloof daar niet in.”

Ze vervolgt: “Ik ken best wel veel jagers en ik weet dat ze allemaal als kleine kinderen huilden bij het eerste dier dat dood moesten maken." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.