'Bloed van onze moeder kleeft aan jullie handen', kinderen Mien Graveland spreken - Omroep Brabant

'Bloed van onze moeder kleeft aan jullie handen', kinderen Mien Graveland spreken

28 september 2017 om 18:26
nl
“Haar dood was onmenselijk. Zoiets doe je een dier nog niet aan.” De dochter van Mien Graveland sprak donderdagmiddag de verdachten die haar moeder gedood zouden hebben toe in de rechtbank. De 86-jarige Graveland kwam in 2014 om het leven na een gewelddadige overval in haar woning in Helmond.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Het bloed van onze moeder kleeft aan jullie handen”, zei Corrie. Ze maakte gebruikt van haar spreekrecht tijdens de rechtszaak. Ze vindt het moeilijk te verkroppen dat het leven van de verdachten verder ging en dat zij kinderen hebben gekregen, terwijl zij nu de dochter van een vermoorde vrouw is.
[Tweet:https://twitter.com/janwaalen/status/913389057790681088]

'Ik mis mijn tweede huis'
Haar zus Wilma liet een verklaring voorlezen. 'Ik ging iedere dag naar haar toe, behalve net die ene dag. Ik mis mijn tweede huis’, schreef ze. ‘Ik zou zo graag nog gewoon je kind willen zijn.’
 
LEES OOK: Verdachte vertelt huilend over de fatale overval op Mien Graveland (86) tijdens rechtszaak

De kleindochter van Mien Graveland vertelde dat ze in het ziekenhuis aankwam toen haar oma al was gestorven. Ze werd geadviseerd om niet bij haar te gaan kijken, maar deed het toch. “Het enige wat ik herkende was haar haar”, zegt ze. Ze noemt de handelswijze van de daders ‘om te kotsen’.
[Tweet:https://twitter.com/janwaalen/status/913390354036088832]

Haar oma werd op 29 augustus 2014 overvallen in haar woning. Ze werd gestompt, getrapt of geslagen. Ze werd aan een tafel vastgebonden en mishandeld. Graveland liep ernstige verwondingen op en overleed later op de dag in het ziekenhuis.

LEES OOK: Onderzoek naar gewelddadige dood Mien Graveland vergt ruim 2,5 jaar speurwerk [TIJDLIJN]

Schadevergoedingen
De zoon van Graveland wil een schadevergoeding van 5000 euro. Hij vond zijn moeder na de overval. Hij zegt dat hij nog altijd last heeft van psychische klachten. Ook een van zijn zussen wil ruim 5000 euro vanwege psychische klachten en voor de crematiekosten.
[Tweet:https://twitter.com/janwaalen/status/913396791386796035]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.