Motorcrossers pakken zilver, Jeffrey Herlings kijkt met 'veel vertrouwen' vooruit

1 oktober 2017 om 18:36
nl
Nederland is knap als tweede geëindigd in de Motocross of Nations. De Nederlandse ploeg met Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers kon niet voorkomen dat Frankrijk voor het derde jaar op rij de titel pakte. Groot-Brittannië eindigde als derde, vlak achter de Nederlandse crossers.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Op het circuit van Matterley Basin in Engeland liet Herlings in de tweede en derde manche zijn klasse zien. De 23-jarige KTM-rijder uit Oploo won de tweede manche. In de derde manche werd hij tweede achter de Brit Max Anstie, die ook al eerste was in de eerste manche.

Met een achtste en elfde plaats van de uit Heesch afkomstige Coldenhoff en een twaalfde en negende plaats van de Eindhovense MX2-rijder Bogers kwam Nederland op 31 punten. Frankrijk kwam met de motorcrossers Romain Febvre, Christophe Charlier en Gautier Paulin slechts tot 20 punten en was zonder een manche te winnen afgetekend de beste.

In de kwalificatie werd Nederland ook al tweede. Groot-Brittannië eindigde zondag als derde, met slechts een punt meer dan Nederland.
[youtube:https://youtu.be/JPMmAR8JGII]
Trotse Herlings
"Vorig jaar hadden we wat geluk toen we tweede werden, maar ik denk dat we het dit keer echt verdiend hebben", zei Herlings over de tweede plaats. "Ik ben trots op mijn teamgenoten en de organisatie."

Herlings werd een keer eerste en een keer tweede, dus is er ruimte om niet helemaal tevreden te zijn. "Ik ben een beetje teleurgesteld, ik ging voor twee eerste plaatsen. Dat is niet gelukt. Maar ik was één van de snelste coureurs, dat geeft me veel vertrouwen voor volgend jaar."

Coldenhoff was minder positief. "Ik had meer verwacht. Het was niet mijn dag. Ik heb alles gegeven. Ik ben ook wel blij voor het team, maar ben vooral teleurgesteld in mezelf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.