Inval autoverhuurbedrijf in Den Bosch, meerdere auto's en 20.000 euro in beslag genomen

4 oktober 2017 om 15:06 • Aangepast 20 november 2020 om 21:36
nl
In Den Bosch zijn woensdagmorgen invallen gedaan bij een autoverhuurbedrijf en verschillende huizen. De Belastingdienst had opgevangen dat in het pand bedrijven gevestigd zijn die mogelijk betrokken zijn bij het witwassen van drugsgeld. Er zijn meerdere auto's in beslag genomen. Ook werden ruim 20.000 euro en spullen uit een kluis, waaronder sieraden, in beslag genomen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het bedrijf is mogelijk betrokken bij het witwassen van geld dat verdiend is met de teelt en handel in wiet en de productie en handel in synthetische drugs.

Behalve het autoverhuurbedrijf werden ook vijf huizen van mensen doorzocht, die een band zouden hebben met de onderneming. De auto's die in beslag zijn genomen zijn van de merken Mercedes, BMW en Porsche.

Wachten op privacy instellingen...

Gemeente controleert
De gemeente controleerde op de zes plekken of vergunningen wel goed zijn nageleefd. Ook wordt onderzocht of mensen al dan niet terecht een uitkering hebben. Op één plek was sprake van illegale bewoning en op andere adressen stonden personen ingeschreven die daar in werkelijkheid helemaal niet wonen.

Bij de actie waren ook mensen van de politie, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie aanwezig. Het gaat in totaal om tientallen medewerkers. De inval werd opgezet nadat duidelijk was geworden dat de administratie van het bedrijf niet op orde is. Personeel van de fiscus was aanwezig om openstaande belastingschulden te innen. 

Wachten op privacy instellingen...


Autoverhuurbedrijven al langer op de korrel
Het gebeurt steeds vaker dat politie en justitie optreden tegen autoverhuurbedrijven in Brabant. Ze worden geregeld ontmaskerd als dekmantel voor illegale praktijken. De taskforce die de georganiseerde criminaliteit in onze provincie probeert te bestrijden, meent dat de autoverhuurbedrijven een logistieke rol vervullen bij bijvoorbeeld het vervoer van drugs, wapens en geld. Het bedrijf in Den Bosch zou zich hier ook mee ingelaten hebben.

Invallen in Tilburg
Vorig jaar juli waren er al invallen in Tilburg. Hierbij werd onder meer administratie in beslag genomen. Een half jaar later maakte de gemeente Tilburg bekend met strengere regels te komen voor autoverhuurbedrijven. In februari dit jaar werd de directie van de vestiging van Hertz in Tilburg gearresteerd en verhoord over verdachte inkomsten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.