Verslagenheid na ontslag schooldirecteuren Geldrop: 'Angstcultuur wordt alleen maar erger'

4 oktober 2017 om 21:51
nl
Woensdagmiddag werd bekend dat de directeuren van de Geldropse basisscholen Beneden Beekloop en De Regenboog zijn ontslagen. De verslagenheid bij de twee medezeggenschapsraden van de scholen is groot. “Dit is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de scholengroep”, zei Sytske Klarenbeek van de twee raden tijdens het radioprogramma Afslag Zuid.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Klarenbeek zei het ontslag te hebben zien aankomen, maar is toch diep teleurgesteld: “Het waren twee hele goede schooldirecteuren met een uitstekende staat van dienst.”

Samen met een grote groep ouders spraken de medezeggenschapsraden de steun uit voor de directeuren.

Hoop
Klarenbeek had samen met de ouders de hoop gevestigd op de raad van toezicht van de scholengemeenschap 't Nut, maar die koos de kant van bestuursvoorzitter Ivon de Wilde. De Wilde lag al weken overhoop met de twee directeuren nadat die hadden geklaagd over een angscultuur onder haar leiding. “De raad van toezicht heeft niet eens gesproken met mensen die aan de bel hebben getrokken over die angstcultuur”, aldus Klarenbeek.

LEES OOK: Massaal protest ouders, leraren en MR's helpt niet: schoolbestuur ontslaat directeuren in Geldrop

Klarenbeek maakt zich zorgen over de toekomst van de scholen: “Deze ontslagen zijn absoluut geen oplossing voor de problemen die er zijn. De angst is maximaal nu. Iedereen die zijn mond opentrekt kan blijkbaar ontslagen worden.”

Rampzalig voor voortbestaan
Volgens Klarenbeek zijn er duidelijke signalen dat de nodige ouders én leerkrachten al op zoek zijn naar een andere school. “We zijn een kleine scholengemeenschap met 800 leerlingen en drie scholen. Een grote uittocht zou rampzalig zijn voor het voortbestaan.”

LEES OOK: Ouders willen schooldirecteuren terug, maar 400 handtekeningen niet aangeboden aan bestuur

Reactie raad van toezicht
De raad van toezicht wil in een reactie aan Omroep Brabant alleen kwijt dat er sprake is van een overeenkomst met de directeuren 'waar beide partijen vrede mee hebben'. Wat die overeenkomst verder inhoudt wil de raad niet bekendmaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.