Video

256 gevaarlijke balkons aan Tilburgse flat, scheurtjes in de steunbalken

7 oktober 2017 om 17:22
nl
De bewonersvereniging van de Tilburgse Mozartflat heeft de bewoners gevraagd hun balkons zoveel mogelijk te mijden. Door scheurtjes in de steunbalken kunnen ze mogelijk gevaarlijk zijn.
Geschreven door

Het besluit om een verbod op te leggen, is genomen omdat de bewoners geen risico's wil nemen, zegt Laurens Bakker, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is niet zeker of de balkons ook acuut voor risico’s zorgen.

Op de balkons aan de oostzijde komen extra steunbalken. Aan de westzijde blijven die weg, maar geldt wel ook een betredingsverbod. Bewoners mogen alleen nog korte tijd op de balkons om bijvoorbeeld de ramen te wassen.

'Even schrikken'
De bewoners werden via een brief op de hoogte gesteld. “Het was wel even schrikken”, zegt een flatbewoonster. “Ik dacht: ‘wat gaat er nou gebeuren?’ De flat is al zo oud.” Toch zijn de meeste bewoners niet bang. “Ik denk echt niet dat we er meteen doorheen zakken. Maar je moet wel voorzichtig zijn”, vertelt een andere vrouw.

Dat de balken onder de balkons scheurtjes hebben, werd een aantal maanden geleden duidelijk tijdens een reguliere inspectie. "Maar je kan ze ook met het blote oog zien", aldus Bakker.

Er komt nu een vervolgonderzoek om vast te stellen wat de risico's zijn van de scheurtjes, waarna eventuele reparaties volgen. Het kan volgens Bakker nog minstens een jaar duren voordat het tweede onderzoek en de reparaties af zijn. Tot die tijd kunnen bewoners dus niet of nauwelijks op hun balkon.

Oude flat
De oorzaak van de scheurtjes is waarschijnlijk een verouderde bouwtechniek.

LEES OOK: Flatbewoners mogen nog maanden hun balkon niet op

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.