FC Oss-directeur blij dat wedstrijd tegen Jong AZ opnieuw moet: ‘Dat komt ons niet verkeerd uit’

9 oktober 2017 om 20:08 • Aangepast 20 november 2020 om 21:26
nl
In Oss zijn ze niet ontevreden dat de wedstrijd tegen Jong AZ opnieuw moet worden gespeeld. Dat laat directeur Peter Bijvelds maandag weten. Toch was er nog een beetje hoop dat de wedstrijd helemaal zou worden geschrapt en dat FC Oss de winst toegekend zou krijgen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“Tja, daar kan ik geen speld tussen krijgen. Dat komt ons niet verkeerd uit”, reageert Peter Bijvelds op het besluit van de KNVB om de wedstrijd tegen Jong AZ over te doen. Abdel Malek El Hassnaoui werd op 15 september voor Jong AZ in het veld gebracht. De middenvelder heeft een contract bij het eerste elftal. Maar, er stonden in die 63ste minuut al twee spelers uit het grote AZ op het veld en dat mag niet.

LEES OOK: Wedstrijd FC Oss-Jong AZ moet opnieuw worden gespeeld

Drie is te veel
De KNVB heeft namelijk vastgelegd dat er maar twee spelers uit het eerste elftal in een belofteteam als Jong AZ mogen worden opgesteld. Drie spelers zijn dus te veel.

“Ik kwam er zelf pas achter na een telefoontje van de afdeling tuchtzaken van de KNVB”, zegt Bijvelds.
“Pas op dat moment werd het ons duidelijk."

Directe winst voor FC Oss?
In het begin was er nog hoop dat de wedstrijd helemaal niet opnieuw zou worden gespeeld en dat FC Oss direct de winst zou krijgen toegespeeld. “Dan was het zeker makkelijk geweest. Want dan hadden we nu drie punten op zak. Maar goed, dat is niet gebeurd en daar ging ik ook niet vanuit”, zegt de FC Oss-directeur. “Ik heb zelf ook even de reglementen nagekeken en dat was niet heel waarschijnlijk.”

Wachten op privacy instellingen...

Maandag 23 oktober wordt de wedstrijd overgespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!