Jürgen Locadia richt zich nu op de 'eredivisie' van de UEFA Nations League - Omroep Brabant

Jürgen Locadia richt zich nu op de 'eredivisie' van de UEFA Nations League

11 oktober 2017 om 17:35 • Aangepast 20 november 2020 om 21:23
nl
Een dag na de wedstrijd tegen Zweden trainden Marco van Ginkel, Jeroen Zoet en Jürgen Locadia weer gewoon op De Herdgang. Het vizier op VVV-Venlo, de komende tegenstander van PSV, maar toch ook nog teleurgesteld dat er definitief een streep door de WK-ambitie ging.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Jürgen Locadia: "Ik heb een dubbel gevoel. Natuurlijk vooral omdat we niet naar het WK gaan. Maar het was voor mij wel een mooie ervaring. Ik was er bij de kwalificatie nu voor de eerste keer bij. Als groep was de sfeer heel goed en we hebben de afgelopen week twee keer gewonnen. Alleen niet met het juiste doelsaldo."

Locadia, die net als zijn PSV-clubgenoten niet aan speeltijd toekwam, had zelf wel wat aan dat doelsaldo willen doen.

"Natuurlijk stond ik te popelen om iets te doen. Dat had ik al in Wit-Rusland en ook tegen Zweden. Maar het is de keuze van de trainer geweest."

Huppelende Gullit
Maar zo kwam de spits van PSV ook in aanraking met assistent-bondscoach Ruud Gullit. Wat onder meer leidde tot een opmerkelijk tafereel dat ook door de camera werd vastgelegd. Gullit, die al huppelend en springend iets aan Locadia uitlegt.

"Hij is ook spits geweest en hij leerde me een paar loopacties. Wat Harry Kane van Tottenham Hotspur doet en anderen. Gewoon onderlinge spitsen-gepraat, zeg maar."

Wachten op privacy instellingen...


Geen WK, wél UEFA Nations League
En dan de toekomst van Oranje. Deze generatie voetballers slaat dus voor de tweede keer een groot toernooi over. Wat er wel aankomt is de UEFA Nations League. Een toernooi voor alle Europese landen, dat tevens als gedeeltelijke kwalificatie voor het EK 2020 geldt. Nederland behoort dankzij de overwinning op Zweden nog net tot de twaalf hoogst geklasseerde landen.

Locadia: "Zoals ik het gehoord heb is het een nieuwe set-up. We zitten door de overwinning op Zweden in de 'eredivisie' van die League. Bij verlies hadden we in de 'Jupiler League' gezeten. Zo kregen wij het te horen. Jammer dat we geen WK gehaald hebben. Nu moeten we daar maar om de prijzen gaan spelen."

Maar dat zal pas ná het WK in Rusland gebeuren. Voor die tijd speelt Oranje nog wel enkele vriendschappelijke interlands.

Selectie nog niet compleet
Overigens was de selectie van PSV woensdag nog verre van compleet.  Hirving Lozano, Gastón Pereiro en Santiago Arias hadden interlandverplichtingen met hun vaderland. De Jong Oranje-spelers Bart Ramselaar, Pablo Rosario, Steven Bergwijn, Sam Lammers en Yanick van Osch ontbraken nog na het 1-1 gelijkspel bij Jong Oekraïne. 

Derrick Luckassen kwam nog wel even op het trainingsveld, maar werkt individueel aan het herstel van zijn blessure.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.