Eindhovuhhh, Eindhovuhhh, Eindhovuhhh! Team TU viert officieuze wereldtitel gezinsauto's

13 oktober 2017 om 12:09 • Aangepast 20 november 2020 om 21:21
nl
Het zat de studenten van de TU Eindhoven donderdag niet mee tijdens de World Solar Challenge in Australië. Er waren problemen met de accu van de zonneauto en de middenconcole ging kapot. Maar ondanks dat slaagden ze erin vrijdagochtend te finishen in Adelaide.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De pech sloeg donderdag toe in Port Augusta, vlak voor de laatste controlepost. Het studententeam parkeerde de auto daarop naast de weg om de schade meteen te repareren. "Er was even paniek", vertelt Beatrix Bos. "Maar we hebben het heel snel opgelost."

Wachten op privacy instellingen...


Jurering
Met het bereiken van de finish lijkt het Eindhovense team zeker van de eerste plaats in de Cruiser Class. Dit is de categorie voor praktische zonneauto’s.

Wachten op privacy instellingen...

Zaterdag staat het laatste onderdeel van de World Solar Challenge op het programma, de jurering. Dan wordt het comfort en de innovatieve technologie van de deelnemende wagens beoordeeld. Dankzij de enorme voorsprong in punten die het TU-team heeft op de concurrentie lijkt dit geen obstakel voor de eindzege.

En dus vierden de Eindhovense studenten vrijdagochtend al een feestje. "De champagne is meteen opengetrokken", vertelt Bos. "En we zijn de fontein in gesprongen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.