'Het overvalt je, van top tot teen': campingmedewerkster perplex over nieuws kindermisbruik

13 oktober 2017 om 17:44
Medewerkster camping geschokt over nieuws kindermisbruik.
Medewerkster camping geschokt over nieuws kindermisbruik.
“Ik sta echt totaal perplex.” Magda Schoolmeesters van camping De Somerense Vennen in Lierop zag het nieuws over campinggast André V. niet aankomen. De 75-jarige man uit Venlo wordt ervan verdacht kinderen seksueel te hebben misbruikt. “Hij was gewoon ‘de buurman’ hier.”
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Schoolmeesters werkt bij de receptie. Ze maakte regelmatig een praatje met V. en kent hem als een vriendelijke en toegankelijke man. “Hij deed iets voor je als je het aan hem vroeg en hij had nooit een grote mond. Hij was gewoon een aardige man.”

Opafiguur op de camping
De 75-jarige verdachte woont al ruim twintig jaar op de camping. Hij wordt daar gezien als een soort opafiguur. Iedereen kan altijd bij hem terecht. Maar dat vertrouwen zou hij ernstig hebben beschaamd. Hij wordt verdacht van kindermisbruik.

LEES OOK: Bejaarde man verdacht van kindermisbruik op camping, meisje was 17 jaar lang slachtoffer

Bonnie* en Jan* vertelden hun verhaal aan Omroep Brabant. Hun dochter en zus, Marijke* zou van ongeveer haar negende tot en met haar 26e zijn misbruikt door V. Ook de 3-jarige dochter van Jan zou het slachtoffer zijn geworden. Zij zou zijn betast.

'Hoe kan dit?'
“Ik heb echt zoiets van: hoe kan dit in godsnaam gebeuren’? Ik weet het echt niet”, zegt Magda. “Het overvalt je, helemaal. Van top tot teen. Het is verschrikkelijk.”
 
De politie heeft André V. dinsdagochtend opgepakt. Hij zit voorlopig vast. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er twee aangiftes liggen van misbruik. Er wordt onderzocht of er nog meer slachtoffers zijn.

De namen van Bonnie, Marijke en Jan zijn gefingeerd. Hun echte namen zijn bij de redactie bekend.

Wachten op privacy instellingen...