Prachtig herfstzonnetje bij Vogelverschrikkerfestival Valkenswaard [FOTO’S]

14 oktober 2017 om 22:33 • Aangepast 20 november 2020 om 21:18
nl
De aftrap van het Vogelverschrikkerfestival staat gelijk aan keihard werken. Ongeveer honderd vogelverschrikkers zijn zaterdag opgebouwd in het Van Bestpark in Valkenswaard. Van de traditionele stroman tot Donald Trump.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het festival boft met het warme weer op deze zaterdag in oktober. Het park stroomt tijdens de dag aardig vol met bezoekers. Maar het Van Bestpark komt ook steeds voller te staan met allerlei creaties. Want deze dag is de 'dag van de makers'.

Bouwtekening
De een heeft zijn vogelverschrikker thuis al klaar gemaakt, de ander heeft de hele dag nodig om de vogelverschrikker ter plekke te bouwen. Zo ook een delegatie van een volleybalvereniging uit Valkenswaard. Ze arriveerde zaterdagochtend al vroeg met een stapel pallets en aan het einde van de dag staat er een gigantische houten vogelverschrikker.

"We hebben de afgelopen negen edities meegedaan en ieder jaar maken we compleet iets anders. Aan deze vogelverschrikker is een bouwtekening vooraf gegaan", vertelt de enige vrouwelijke deelnemer van het gezelschap.

Wachten op privacy instellingen...


Donald Trump
Ook de Amerikaanse president Donald Trump wordt dankbaar in gebruik genomen als vogelverschrikker. Bungelend boven het Witte Huis of zittend tegen een groot houten vogelhuis.

Wachten op privacy instellingen...


Na het harde werken zorgen de bouwers goed voor zichzelf: ze strijken met z'n allen neer in klapstoeltjes met wat lekkers bij de hand. Ze zijn het erover eens: het Vogelverschrikkerfestival voelt als een warm nest. Alle creaties zijn nog de hele week te zien in het Van Bestpark in Valkenswaard.

Onze fotograaf maakte zaterdag foto’s van de vogelverschrikkers. Je kunt ze hier bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.