'Knal' speciaal voor Romano (8) en Dilano (11): gevonden antitankgranaat tot ontploffing gebracht

17 oktober 2017 om 13:06 • Aangepast 20 november 2020 om 21:14
nl
De neefjes Romano (8) en Dilano (11) van Geven blijken maandag in het bos bij Drunen een antitankgranaat te hebben gevonden. Het explosief is dinsdagochtend door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) tot ontploffing gebracht. Helaas waren de jongens er niet bij.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dat wilden ze wel heel graag, laat de moeder van Romano weten. Maar ze kreeg de agent die maandag was komen kijken, nadat de jongens het explosief hadden gevonden, dinsdag niet meer op tijd te pakken. 

Maandag was overigens nog onduidelijk wat de jongens nu precies hadden gevonden. De EOD moest daarvoor eerst onderzoek doen.

Wachten op privacy instellingen...

Romano en zijn neefje gingen maandag als ware amateurarcheologen aan de slag. Met zijn verjaardag had Romano een metaaldetector gekregen en bij de roeivijver in Drunen was het na tien minuten raak. Ze vonden een explosief.

Nadat moeder Karen de politie had gebeld, kwam wijkagent Ruud Schippers naar Drunen. Hij schrok wel even toen de jongens met het explosief in hun handen op hem af kwamen lopen.

Bedankje en waarschuwing
De wijkagent bedankte de jongens, maar gaf ze ook meteen een waarschuwing. Laat een vondst als deze voortaan liggen, maar bel natuurlijk wel de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!