Cora van Nieuwenhuizen wordt minister van Infrastructuur en Milieu

19 oktober 2017 om 16:42
nl
Cora van Nieuwenhuizen uit Oisterwijk wordt de nieuwe minister van Infrastructuur en Milieu. Dat melden ingewijden donderdag aan persbureau ANP.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Alle bewindslieden die voor die partij in het kabinet gaan zitten, zijn nu bekend. De VVD levert inclusief premier Mark Rutte zes ministers.

Europees Parlement
Van Nieuwenhuizen is nu nog Europarlementariër. De 54-jarige Oisterwijkse stond tweede op de kieslijst van de VVD voor de Europese verkiezingen in 2014. Ze zit sindsdien in het Europees Parlement. Ze is lid van de commissie Economische en Monetaire Zaken. Daarvoor was ze Tweede Kamerlid. Van 2007 tot en met 2010 was ze gedeputeerde in Brabant voor mobiliteit en infrastructuur.

Ze was ook twaalf jaar lang actief in de politiek in Oisterwijk. Van Nieuwenhuizen kwam er in 1994 wonen en het leek haar een leuke manier om Oisterwijkers te ontmoeten, schrijft ze op haar eigen website. Ze was eerst burgerlid en daarna raadslid.

Er is ook een ministerspost voor ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten uit Den Bosch. Zij krijgt volgens bronnen haar eigen ministerie van Landbouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.