Avans-student Hans Spitsbaard winnaar Heel Holland Bakt, ‘Ik ben zielsgelukkig’

22 oktober 2017 om 21:02 • Aangepast 20 november 2020 om 21:07
nl
Avans-student Hans Spitsbaard is de winnaar van de vijfde editie van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. Daarmee is hij de jongste winnaar ooit. Spitsbaard woont in Houten, maar studeert Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch.

In de finale liet hij zijn tegenstrevers Gwenn en Marjolein achter zich. Spitsbaard was één van de grote favorieten. Dit seizoen werd hij, evenals Marjolein, al drie keer tot meesterbakker uitgeroepen.

Wachten op privacy instellingen...


De winnaar zelf was enigszins beduusd. "Van tevoren had ik dit niet gedacht. De anderen hadden veel meer bakervaring. Ik ben zielsgelukkig", aldus Spitsbaard, die stiekem wel had gedroomd van de overwinning.  

Consequent
Volgens jurylid Robèrt van Beckhoven uit Oisterwijk was het dit jaar spannender dan ooit. "Hans heeft prachtig gebakken en hij was zeer consequent", zegt Van Beckhoven tegen Omroep Brabant. "Hij is gewoon geweldig! Hij werkt super netjes en maakt nauwelijks fouten. Elke week was hij één van de besten."

Wachten op privacy instellingen...


Meelopen
Binnenkort loopt Hans mee op de bakkerij van Robèrt. "Dan ziet hij hoe het in het echt gaat. Het is gewoon keihard werken. De praktijk is toch altijd anders dan zo'n programma." De meesterbakker hoopt hem nog meer te enthousiasmeren voor het vak.

Ruim 3,4 miljoen mensen zagen Hans winnen, zo blijkt uit de kijkcijfers. Daarmee was het het best bekeken programma van zondag.

In 2016 was Francis Kuijk uit Kaatsheuvel finalist van het populaire tv-programma. Kuijk wist de finale niet te winnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.