Robert Visser stopt als wethouder van Son en Breugel vanwege 'verziekte sfeer'

24 oktober 2017 om 17:29
nl
Wethouder Robert Visser van Dorpsbelang stopt per 1 december als wethouder van de gemeente Son en Breugel. Dat laat de gemeente dinsdag weten. De wethouder stopt vanwege de naar eigen zeggen 'verziekte sfeer' in Son.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Volgens Visser is er een kleine groep mensen in het dorp en in de gemeenteraad die stelselmatig op de man spelen in plaats van op de inhoud. "Ik werd stevig onderwerp van gesprek, maar dat was nooit gebaseerd op feiten, maar op verdachtmakingen", legt hij uit.

Een van de bekendste dossiers waarin de wethouder onder vuur ligt is de sloop van de kerk in het dorp en de bouw van een nieuw mfa (multifunctionele accomodatie) op het Kerkplein. "Het zou niet over de persoon maar over de materie moeten gaan", zegt de wethouder. "Het heeft niks te maken met inhoudelijke meningsverschillen maar puur met stemmingmakerij", zegt hij.

Aanval
"Het werd een frontale aanval op de partij op en op mij. Constant gaat het over je persoonlijke functioneren in plaats van over de inhoud. Dat soort dingen gebeuren in een langere periode systematisch", legt Visser uit.

De wethouder werd zelfs uitgescholden, maar dat was volgens hem niet de druppel. "Het is een opeenstapeling van dingen", aldus Visser. “Het is erg jammer dat hij zijn besluit heeft genomen omdat hij genoeg heeft gekregen van de valse beschuldigingen, verdachtmakingen en zelfs bedreigingen van mensen, die hun gelijk niet konden krijgen omdat hij vast bleef houden aan gedane beloften en vastgestelde raadsbesluiten”, zegt Dorpsbelang in een verklaring.

Robert Visser was meer dan zeven jaar wethouder. Dorpsbelang laat weten dat ze in de coalitie blijft en een nieuwe wethouder gaat zoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.