Eindhoven Airport wil begin 2019 parkeergarage alsnog open - Omroep Brabant

Eindhoven Airport wil begin 2019 parkeergarage alsnog open

24 oktober 2017 om 16:56
Foto: Rob Engelaar
Foto: Rob Engelaar
Eindhoven Airport hoopt dat de ingestorte parkeergarage begin 2019 wordt opgeleverd. Of de parkeergarage hersteld of herbouwd moet worden, bepaalt bouwbedrijf BAM. Dat vertelde directeur Joost Meijs dinsdag tijdens een persconferentie.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De parkeergarage bij het vliegveld stortte in mei van dit jaar in. Momenteel is er nog een grote veiligheidszone rondom de ingestorte garage, met flinke gevolgen voor reizigers.

Parkeerterrein P1 is bijvoorbeeld dicht en zijn er veel omleidingsroutes. De veiligheidszone moet dit jaar nog verkleind worden en de wegen voor taxi's, bussen en de looproutes zouden dan ook hersteld moeten zijn.

LEES OOK: Bouwfout en hitte oorzaak van instorten parkeergarage bij Eindhoven Airport

Miljoenen euro schade
De schade loopt voor Eindhoven Airport in de miljoenen. De luchthaven loopt huuropbrengsten mis van McDonald's en het opleidingscentrum van het Summa-college die in de parkeergarage zouden komen. Ook wordt er nu tijdelijk op andere plekken geparkeerd waar de tarieven lager zijn.

De oorzaak van het instorten is dus inmiddels bekend, maar wie hiervoor aansprakelijk is wordt nog onderzocht. De kans is groot dat pas als dit duidelijk is er wordt besloten of en wanneer de parkeergarage wordt herbouwd. "Dit is frusterend. Het is een snelgroeiend bedrijf. We hebben gelukkig nog genoeg ontwikkelingsplannen, maar het vertraagt hiermee allemaal wel. Het is een bittere pil voor de luchthaven", aldus Meijs. 

Groei
Volgens de directeur heeft het instorten van de parkeergarage geen invloed op de aantallen reizigers dat Eindhoven Airport aandoet. De afgelopen negen maanden groeide het aantal zelfs met 23 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Daarbij speelt wel een rol dat de luchthaven vorig jaar 17 dagen dicht was door de vervanging van de landingsbaan.

De eerdere verwachting van het aantal reizigers over heel 2017 blijft ongewijzigd, namelijk 5,7 miljoen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...