Bergen op Zoom heeft na uren weer water, drie breuken in waterleiding gedicht

25 oktober 2017 om 18:37 • Aangepast 20 november 2020 om 21:04
nl
Een groot deel van Bergen op Zoom heeft woensdagmiddag met grote waterproblemen gekampt door meerdere breuken in de hoofdwaterleiding. Een woordvoerster van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde rond tien voor zes dat de gesprongen leidingen zijn gedicht en dat het grootste deel van de stad weer aangesloten is op water.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De wijk Meilust, omgeving Melanendreef, was de laatste plek in Bergen op Zoom die weer water kreeg.

Hoofdleiding gesprongen
Hulpdiensten rukten rond half vijf massaal uit voor de wateroverlast. De waterproblemen ontstonden woensdagmiddag toen aan de Melanendreef door nog onbekende oorzaak een hoofdleiding klapte.

Drukverhoging
De problemen ontstonden toen Brabant Water een omleiding aanbracht in de waterleiding. Maar, tijdens het afdichten van de lekkage ontstond drukverhoging. Hierdoor ontstonden nieuwe breuken in leidingen aan de Wattweg en Plasticslaan.

In delen van het centrum en de wijken aan de west-, oost- en noordkant van Bergen op Zoom kwam een tijdlang geen druppel meer uit de kraan. Een aantal bedrijven, waaronder Cargill, Nuplex en Philip Morris, moest de productie stilleggen vanwege gebrek aan koelwater.

Grip 2
Het Bravis Ziekenhuis had wel water, maar er was wel sprake van weinig druk. Dit was ook het geval in het zuidelijke deel van de stad. De hulpdiensten schaalden op naar alarmfase Grip 2. Brabant Water werd ingeschakeld om de drie lekkages te repareren.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.