Plofkraak op geldautomaat Tilburg, daders spoorloos: 'Ik dacht eerst aan een brand'

27 oktober 2017 om 07:43
nl
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd op een geldautomaat aan het Verdiplein in Tilburg. De daders gingen er daarna op een scooter vandoor. Het is niet duidelijk of ze iets hebben buitgemaakt.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De plofkraak vond rond vier uur plaats. De politie maakte jacht op de daders. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet, die lange tijd boven Tilburg rondcirkelde.

'Winkel bezaaid met glas'
Naast de geldautomaat zit de Marokkaanse bakkerij Saada. Ondanks dat de rolluiken van de zaak gesloten waren, is de etalageruit gesprongen door de klap. "De winkel ligt bezaaid met glas, het ligt zelfs tien meter verderop", zegt eigenaar Daoud Ouzzegane. 

Hij werd 's nachts door vrienden uit bed gebeld die vertelden dat er rook bij zijn bakkerij was. "Ik dacht eerst aan een brand en ben meteen uit bed gesprongen om te gaan kijken. Eenmaal daar zag ik dat de geldautomaat was opgeblazen."

De bakkerij is sinds 2005 gevestigd aan het Verdiplein. Volgens de eigenaar is het de eerste keer dat de geldautomaat doelwit is van plofkrakers.

Onderzoek
Het Verdiplein was vrijdagmorgen afgezet door de politie met linten voor onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.