Politiewagen rijdt zich vast in beton: 'We waren net klaar met storten' - Omroep Brabant

Politiewagen rijdt zich vast in beton: 'We waren net klaar met storten'

27 oktober 2017 om 13:21
nl
Een politieauto heeft zich donderdag vastgereden in een pas gestorte betonlaag op de Antoon Coolenlaan in Eindhoven. Het gebeurde op een afgesloten bouwterrein waar hard werd gewerkt aan de vervanging van een bushalte. "We waren net klaar met de klus en hadden onze bestelbus pal langs het beton gezet, zodat niemand er langs kon", vertelt Johan de Krom van aannemersbedrijf De Krom uit Etten-Leur.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"Opeens was daar die politiewagen, die gewoon om ons heen reed, hup, zo het beton in" gaat hij verder. De politieauto kon geen kant meer op. Johan en zijn collega hebben het voertuig vervolgens met de bestelbus uit het beton getrokken. Waarom de agenten juist deze route namen, is niet duidelijk.

"Verderop zijn ze bezig met de renovatie van een brug. Wij zijn vorige week begonnen met het onder handen nemen van de bushalte. Het is een afgesloten bouwterrein, waar momenteel niemand toegang tot krijgt", aldus de eigenaar van aannemersbedrijf.

[facebook:https://www.facebook.com/dekrombv/posts/1573745499358131]

Schadeformulier
Volgens Johan wilde de politieagent geen schadeformulier invullen. "Maar dit zijn voor ons natuurlijk extra kosten, die hele betonlaag moet opnieuw worden aangebracht. Daarna moeten we de boel opnieuw afbezemen voor stroefheid op het oppervlak, om gladheid tegen te gaan. Die schade willen we verhalen."

Het aannemersbedrijf heeft inmiddels wel iets kunnen regelen met de politie.

Paaltje geramd
Ook ergens anders in Eindhoven ging het donderdag mis met een auto van de politie. Daar reed een agent in de binnenstad een paaltje dat automatisch omhoog komt omver.Soms zit het mee, soms zit het tegen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.