Video

Mooi eerbetoon aan ziek zoontje van FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels

27 oktober 2017 om 19:36
nl
Een potje voetbal is soms maar betrekkelijk. Dat weet FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels maar al te goed. Een van zijn kinderen werd recent getroffen door lymfeklierkanker. De wedstrijd van FC Eindhoven tegen Jong Ajax stond daarom in het teken van de steun voor kinderen met kanker en hun ouders.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Bij de opkomst van de spelers staken de Eindhoven-supporters hun keeper een hart onder de riem, met sterretjes en een spandoek. De spelers werden bij de opkomst vergezeld door kinderen met kanker en hun broertjes en zusjes.


[video:2584554]

Collecte voor KanjerKetting
Behalve de sfeeractie bij de spelersopkomst was er rond de wedstrijd tegen Jong Ajax een collecte voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Het zoontje van Swinkels had veel steun aan de KanjerKetting, die de VOKK heeft ontwikkeld.

Swinkels wil om begrijpelijke redenen niet voor de camera praten over de situatie rond zijn zoontje. Trainer Wilfred van Leeuwen zei er na afloop van de verloren wedstrijd wel kort iets over. "Ruud gaat er op een opzienbarende manier mee om, ook zijn vriendin. Hij verdient alle lof dat hij het op zo een manier kan handelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.